Να αρχίσει το παιδί μου Kick Boxing?

Το Kick Boxing είναι από τα πιο διαδεδομένα μαχητικά αθλήματα με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους να μάθουν ένα τέτοιο άθλημα. Καταρρίπτουμε τον συγκεκριμένο μύθο στην συνέχεια του άρθρου παραθέτοντας τα οφέλη του KickBoxingγια τα παιδιά.

 

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει το KickBoxingαπό 4 ετών καθώς είναι η ηλικία στην οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της προπόνησης έχοντας συγκέντρωση, συντονισμό και ισορροπία. Πιο συγκεκριμένα το KickBoxing: 

  1. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών
  2. Βελτιώνει την πειθαρχία 
  3. Ενισχύει την συγκέντρωση 
  4. Γυμνάζει όλο το σώμα
  5. Συντονίζει το σώμα και βελτιώνει την ισορροπία
  6. Εκτονώνει και ψυχαγωγεί τα παιδιά

 

Η πειθαρχία, οι κανονισμοί και οι στόχοι που θέτει ο προπονητής διατηρώντας πάντα την αίσθηση του παιχνιδιού βοηθάνε το παιδί να βελτιώσει την προσωπικότητα του αλλά και να εξελιχθεί σαν άτομο όχι μόνο μέσα στην σχολή αλλά και στο σπίτι και στο σχολείο. Επιπλέον, το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές κατά την διάρκεια της προπόνησης χάρη στον εξοπλισμό που φοράει και στην επίβλεψη των καταρτισμένων προπονητών. Το παιδί είναι αδύνατο να τραυματιστεί. Ακόμα η ένταση της προπόνησης είναι πάντα προσαρμοσμένη στις δυνατότητες των παιδιών και αυξάνεται σταδιακά. Γεγονός που βοηθάει το υπερκινητικά παιδιά να εκτονώσουν την ενέργεια τους αλλά και τα παιδιά που είναι χαμηλών τόνων να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους και να γίνουν πιο κοινωνικά.     

 

Στο Α.Σ. Άψιμον τα παιδικά τμήματα του KickBoxingδιδάσκονται από την Κατερίνα Μαυροματίδου, απόφοιτη της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και έμπειρη προπονήτρια χάρη στην πολυετή ενασχόλησή με τα μαχητικά αθλήματα και την συμμετοχή της σε πανελλήνιους επαγγελματικούς αγώνες. Διαθέτει την γνώση και την εμπειρία της εκγύμνασης των παιδιών προσεγγίζοντας τα με τον κατάλληλο τρόπο.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα παιδικά μας τμήματα επικοινωνήστε μαζί μας: 6996576100